Hős utca hangjai

Újra nyilvános beszélgetést tartottunk az utcán

2019. szeptember 16. 21:58 - hosutcahangjai

Veled is megtörténhet! - Otthonrombolás, országosan címmel, 2019. szeptember 13-án, délután köztéri beszélgetést szervezett a Kontúr Egyesület a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor sétányon. A beszélgetésen Magdi, Márta és Sándor, Hős utcai magántulajdonosok és más, kisajátításban érintettek is felszólaltak, köztük egy MÁV-telepi lakó és egy érdi értékbecslő is, aki másfél éve küzd a helyi önkormányzattal, ami a piaci ár felét kínálja csak a férfi tulajdonáért.

Vörös Anna fotói

Bebizonyosodott, hogy ami a Hős utcai lakókkal történik, távolról sem egyedi eset. Országos probléma, hogy az önkormányzat, akár a törvények be nem tartásával, méltánytalanul alacsony összegért akar magántulajdonokat megvásárolni olyan telken, amire - ilyen-olyan okból - szüksége van.

A beszélgetésen Tóth Lívia, Stemler Diána, Papp Zoltán, ellenzéki képviselőjelöltek és Somlyódy Csaba, polgármesterjelölt is kifejtette véleményét. A kőbányai önkormányzat képviselőtestületének további tagjai nem éltek a Kontúr meghívásával, ismét elzárkóztak a Hős utcai magántulajdonosokkal folytatott érdemi párbeszéd lehetőségétől.

A sajtó munkatársai közül Tompos Ádám, a Magyar Hang újságírója és Oszvald György, a 10kerkult újságírója is arról számolt be, hogy D. Kovács Róbert Antal, polgármester és a kőbányai alpolgármesterek rendre nem reagálnak a sajtó megkeresésére sem, még arra sem méltatják őket, hogy levélben utasítsák vissza a sajtóval való találkozást, írásban tagadják meg a válaszadást.

A teljes beszélgetés itt visszanézhető:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr7415093062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása