Hős utca hangjai

SZEGÉNYSÉGI BIZONYÍTVÁNY

2019. február 10. 20:21 - hosutcahangjai

Az ellehetetlenítés újabb módja

A Kőbányai Vagyonkezelő, mint a Hős utca 15/A-B társasház közös képviselője, most újabb ökölcsapást mért a lakóközösségre. A 2019. január 30-án kiküldött tértivevényes levelük értelmében, a társasház anyagi helyzetére történő hivatkozással, megszüntetik a sárga csekken történő közösköltség befizetések fogadását.

A tértivevényes értesítést anyagi helyzet ide, anyagi helyzet oda, minden Hős utcai lakónak, – azoknak is akik átutalással fizetnek - költségeket nem kímélve, kétszer küldte ki tértivevényesen a vagyonkezelő, mert az első levélben téves bankszámla számot közöltek. Mindez közel 100.000 Ft-jába került a Társasháznak.

tarsashaz.png

 

Közösségi beszélgetésen átbeszélve a lehetőségeket a református cigány misszió munkatársa bevállalta, hogy megelőlegezve elindítja a lakóknak szükséges sárga csekkek beszerzését. A dolog egy jognyilatkozaton hiúsult meg, amelyet a Magyar Posta felé kellett volna teljesíteni. Ezt a nyilatkozatot kizárólag a társasház tehette volna meg, amit a fentebb említett levelükre hivatkozva, a héten elutasítottak.

A társasház közgyűlése, 2018. novembertől, a többségi tulajdonos önkormányzat kezdeményezésére és szavazatával, a közös költséget közel 50%-kal felemelte. Ennek értelmében a vízórás lakások 11.440 Ft-ot + felújítási költséget (kb. 1000 Ft) a vízóra nélküli lakások 31.460 Ft-ot + felújítási költséget fizetnek. Mindezért a magántulajdonos lakók gyakorlatilag semmit nem kapnak, hiszen a közös világítás és a takarítás után  most még a sárga csekk befizetés lehetőségét is megszüntették, ami havi kb. 10 ezer forint kiadást jelent a társaháznak.

 Mindeközben a társaház kezelője, beleértve a magát oly nagyra tartó többségi tulajdonos önkormányzatot, továbbra sem intézkedik a tulajdonát képező lakások önkényes elfoglalóival szemben. Eltűri, hogy ezek a semmilyen költséget nem fizető emberek bitorolják a tulajdonát, hatalmas károkat okozva a jogszerűen ott élő és a költségeit fizető szomszédoknak.

 Az önkormányzat a 2,1 milliárd forint állami támogatásból 200 millió forintot különített el a Támogatói okiratban foglaltak alapján - „A megvásárolt ingatlanok terhei sor az üres és megüresedő lakások nyílászáróinak falazásával, őrzésével, valamint ellenőrzésével kapcsolatos költségek kalkulációját, a társasház közös udvarának és közvetlen környezetének folyamatos rendbentartását, a hulladékelszállítással kapcsolatos költségeket tartalmazza.” – erre a célra.

Kérdezzük:

  1. A közös képviselő hogyan képviseli a társaházat, amikor a többségi tulajdonos önkormányzat több tízmillió forinttal tartozik a társasháznak?
  2. Miért nem képes az önkormányzat a társasház közműtartozását rendezni, ha már ennek fedezetét 2018. májusában rendelkezésére bocsátotta a kormány?
  3. Nem elég, hogy a Hős utcában élő szegény embereket egyetlen vagyonukból, a 25 - 31 m2-es lakásukból akarják kiforgatni, az életüket még további esztelen intézkedésekkel is meg kell keseríteni?
  4. Hol vannak azok a felelősök, akik hűtlen vagyonkezelésükkel idáig hagyták süllyedni a társasház anyagi helyzetét?

 

51631906_2218655341687887_7971550736934764544_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr9614619234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása