Hős utca hangjai

Az önkormányzat elutasította a Hős utcai magántulajdonosok ellehetetlenítését megakadályozó beadványt

2019. szeptember 07. 00:02 - hosutcahangjai

A kőbányai önkormányzat képviselőtestülete augusztus 29-én 8 nem, 3 tartózkodás és 1 igen szavazattal elutasította a Kontúr Közhasznú Egyesület által előkészített és Tóth Balázs, képviselő által beadott előterjesztést, amellyel megnyugtatóan rendezni lehetett volna - többek között - a Hős utca 15-ben lakó magántulajdonosok lakhatását, így jelentősen előmozdítaná a telepfelszámolást is.

A beadott helyi lakásrendelet-módosítás lehetővé tette volna, hogy az önkormányzat határozatlan idejű bérleti szerződésű lakásokat ajánljon fel a Hős utcai magántulajdonosok számára. Az önkormányzat jelenleg ugyanis csak határozott idejű bérleti szerződést köthet bérlőivel, maximum 5 évre.

A helyi ellenzéki képviselők közül csak Tóth Balázson (LMP) volt jelen az ülésen.

A Kontúr Egyesületet és a Hős utcai magántulajdonosokat Mihály Bulcsú (a Kontúr Egyesület alelnöke, szociális munkás) képviselte. Hozzászólása az alábbi videóban meghallgatható:

 A felvételen D. Kovács Róbert, polgármester reagálása sajnos kevésbé hallható, de az alábbi linken 33:50 perctől meghallgathatóak a hozzászólások:

https://onkormanyzati.tv/bp10/2019_augusztus_29/2?search=K%C5%91b%C3%A1nya&fbclid=IwAR08eCnvP1Jpn75P92qv0EEas76VMvyoPs_VWdhQVe9zZvnmw5lPOLgJXh4

A beadvány leszavazásáról a 10KerKult is beszámolt.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1715048868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása