Hős utca hangjai

Egy szociális munkás gondolatai közmeghallgatás után

2018. december 11. 17:48 - hosutcahangjai

Mihály Bulcsú írása

Van hogy az ember nem bírja, nem tudja elfogadni az igazságtalanságot és a kirekesztést....

A közmeghallgatás jó dolog sőt demokrata dolog, amikor a kicsik is sorra kerülhetnek és választ kaphatnak kérdéseikre.
Mivel bizonytalanságban érezzük az általunk segített csoportot így elmentünk, hogy választ kapjunk. A csoport két nyugdíjas  tagjával, Sanyi bácsival és Zsuzsával.
Esőként töltöttünk ki felszólalási jegyet, és vártunk a három percünkre (hátha most), ami nagyon nehezen érkezett el. Utolsók voltunk az a Hős utca az egyéb kategóriába esett ...
Egy magas pulpituson ültek a döntéshozók és egy közlekedési lámpa mutatta az idő leteltét.
Nagyon későn kerültünk sorra,  közel négy órás várakozás után először Sanyi bácsi majd Zsuzsa néni aztán mi is.  Kiábrándító volt a pökhendiség és  a legrémesebb, a párbeszéd teljes mellőzése.
A döntéshozók hangsúlyozták a legjobb mindenkinek, ha elfogadják a (szerintük) piacon aktuális árnál jobbat (amiből ötmilliból csak vidéken lehet ...bármit) árat és elmennek valahova. 
Bennem az visszhangzott, hogy a szavak burkolt jelentése a város a kerület nem akar megtartani titeket...érted, nem kelletek Kőbányának. Hiába dolgozatátok végig az életeteket -akár a gyerekeinket nevelve- vettetek lakást, nem vagytok jó lakók, mert Hős utcaiak vagytok Ti is! Tehát nem adunk jobb ajánlatot, ennyit értek ti is, húzzatok el....... 
Akik pedig ott klubot tartanak, azok pedig zavaros  pártideológiáktól megittasulva szítják a konfliktus és rondítanak bele az áldásos és mindenki által óhajtott megállapodásba...
A dzsumbujról a Ferencváros liberális  polgármestere 2001 környékén azt nyilatkozta, amit  (mai napig szó szerint tudom idézni) "Tályog a kerület testén felszámolni jelenleg nem tudjuk, csak lokalizálásra tehetünk kísérletet."
Reméltem, hogy tíz év múlva már más lesz, 
tévedtem...
merce.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr2414472170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása