Hős utca hangjai

Pénz beszél, a kutya ugat ....

2019. május 25. 20:00 - hosutcahangjai

Továbbra is kettős mérce a kőbányai önkormányzatnál!

Az elmúlt időszakban a Hős utcai és a Bihari úti telep felszámolása mellett két lakótömb felszámolása is elindult. 

Az egyik tömb a Gyömrői út 88. a másik pedig a Vaspálya utca 57. szám alatt álló házak. Anno a 10.kerKult adott hírt ezeknek a házaknak lehetséges a bontásáról. Bár a városrehabilitáción nem nyert az önkormányzat, a 2 épületet mégis felszámolják, vélhetően annak érdekében, hogy a Bosch terjeszkedni tudjon.

Nos a nagyrészt önkormányzati tulajdonban álló lakásokból a bérlők egy része kapott elhelyezést határozatlan idejű szerződéssel, illetve két önkormányzati lakásból kivásárolta az albérlőket az önkormányzat. Az egyik lakásért 30.000.000 Ft-ot fizetett, a másikért 10.000.000 Ft-ot. 

A 30 milliós kivásárlási ár meg meglehetősen különös!

KÉRDÉSÜNK:

Miért ér ennyivel többet a Gyömrői út 88-ban és a Vaspálya utca 57. szám alatt ez a két lakás, mint egy Hős utcai magántulajdon???????

Na persze a válasz egyszerű lenne, de mégsem az.

A kőbányai lakásrendelet ugyanis kimondja, hogy,

A lakásbérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén pénzbeli térítésben kivételesen indokolt esetben akkor lehet megállapodni, ha az Önkormányzat költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletben erre a feladatra a fedezet rendelkezésre áll. A pénzbeli térítést a lakás ingatlanforgalmi értékbecslő által hat hónapnál nem régebben megállapított forgalmi értékének a figyelembevételével kell megállapítani.

Megnéztük a 2018 és 2019-es költségvetési rendeletet, de nem találtunk erre semmiféle utalást.

 

KÉRDÉSÜNK MÉG EGYSZER:

ezeknek ingatlanoknak a forgalmi értéke miért 2-szerese illetve 6-szorosa a Hős utcában lévőknek, amikor ezek az épületek is hasonlóan leromlott állapotúak?

 

A két határozat jegyzőkönyve itt található, de a lényeget az alábbiakban kiemeltük!

42/2019. (ll.19.) GPB határozat lakásbérleti jogviszony pénzbeli térítés ellenében közös megegyezéssel történő megszüntetéséről (7 igen, egyhangú szavazattal) 1. A Gazdasági és Pénzügyi Bizottság a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet 32. §-a alapján a Budapest X. kerület, Vaspálya utca 57. 1. emelet 8. szám alatti lakás bérleti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetésével összefüggésben 10 OOO OOO Ft összegű pénzbeli térítés megfizetéséhez hozzájárul. 2. A Bizottság felkéri a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: 2019. február 28. Feladatkörében érintett: a Gazdasági és Pénzügyi Főosztály vezetője a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója   

43/2019. (11.19.) GPB határozat lakásbérleti jogviszony pénzbeli térítés ellenében közös megegyezéssel történő megszüntetéséről (7 igen, egyhangú szavazattal) 1. A Gazdasági és Pénzügyi Bizottság a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet 32. §-a alapján a Budapest X. kerület, Gyömrői út 88. A épület 3. emelet 12. szám alatti lakás bérleti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetésével összefüggésben 30 OOO OOO Ft összegű pénzbeli térítés megfizetéséhez hozzájárul. 2. A Bizottság felkéri a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. Határidő : 2019. február 28. Feladatkörében érintett: a Gazdasági és Pénzügyi Főosztály vezetője a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója   

 build-3930581_1920.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr10014852870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása