Hős utca hangjai

Terjednek a hírek

2018. augusztus 21. 00:08 - hosutcahangjai

Egy Hős utcai lakó 2018. májusi eleji írása

És eljött 2018 májusa. Még mindig nem tudunk semmi konkrétumot arról, hogyan, mikor, milyen módon fog történni a Hős utcai „gettó” felszámolása? Ami csak a külvilágnak és a polgármester úrnak gettó, nekünk a lakóhelyünk! Itt nevelik sokan tisztességesen a gyermekeiket, innen járnak el munkába és ide térnek haza kipihenni magukat a munkaidő letelte után.

Hogy miért innen és miért ide? Mert az anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé egy jobb környéken lévő lakás megvételét, vagy azért mert nem merik felvállalni a hitellel terhelt lakást, félve a munkanélküliségtől, családi csődtől, vagy egyszerűen csak az anyagi ellehetetlenüléstől.

Terjednek a hírek fénysebességgel és mi még mindig nem tudjuk, mit higgyünk el belőle? A legrosszabbat? Amik kilakoltatással és hajléktalansággal fenyegetnek? Ez sem lehetetlen, de még bízunk benne-nem így lesz.

Terjednek a hírek, hogy a ledózerolt lakásaink helyén rekreációs központ épül a TEK és a rendvédelmi dolgozók részére. Már az elképzelt terveket is közzétette a Népszava, a Hős utcai lakók elhelyezéséről még sincs semmiféle, elsőkézből származó infónk-miközben a polgármester úr folyton azt nyilatkozza a sajtónak, hogy megoszt velünk mindent.

Terjednek a hírek, de még egyetlen egyszer sem szóltak arról, miként képzeli el az önkormányzat a Hős utcai családok elhelyezését. Csak találgatások vannak, ezek pedig nem biztatóak.

Terjednek a hírek: már megkapta az önkormányzat az állam által kiutalt 2,1milliárdot a Hős utca rendbetételére. Még mindig nincs konkrét terv közzétéve ennek a pénznek a felhasználásáról. Csak zárt ajtók mögött tárgyalják a Hős utca ügyét az önkormányzatnál. Mintha mindezt titokban kellene csinálni. Így viselkedik az a gyerek, aki rossz fát tett a tűzre és fél a lebukástól és a szülői ( választópolgári) retorziótól. Miért kell ezt ennyire titkolni? Mi van ebben ennyire szégyenletes, hogy nem mernek nyíltan beszélni róla?

Terjednek a hírek: Meghívtuk az önkormányzat képviselőit és a polgármester urat is egy közös beszélgetésre a Hős utca jövőjéről. Nem jött el. Meghívtuk másodszor is: Köszönte szépen, nem ér rá, nem jött el. Elmentünk a testületi ülésre, ahol is napirendre tűzték az ügyünket: de mire felszólalhattunk volna, -megvonták tőlünk a szót és lebűnözőztek bennünket.

Terjednek a hírek: sajtótájékoztatóról, ahol a lakók elmondják félelmeiket a jövőt illetően. Eljöttek a riporterek, de ismét távol maradtak a sorsunkról a fejünk felett döntők.

Terjednek a hírek : és a Hős utcai lakók egyre elkeseredettebbek és egyre inkább megkeményednek: Nem adják bagóért el az otthonukat!!! Nem az bántja a lakókat ,hogy  a rendvédelmi szerveké lesz a terület, hanem az ,hogy nem tudják, mi lesz velük, hol lesz az ő új otthonuk?

Terjednek a hírek: 9200nm-nek új gazdája lesz, de mi lesz az itt lakókkal?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr4914189965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása