Hős utca hangjai

Társasházi Közgyűlésen_egy szubjektív beszámoló

2018. február 25. 00:03 - hosutcahangjai

Kelt: 2017. július

Szubjektíven fogok írni, ezek az én megéléseim. Szóval ma elmentem a Közgyűlésre. Lakók közül kb. 14-en voltak jelen, illetve a vagyonkezelőből 3 hölgy és 2 biztonsági őr.

A téma a 2016. évi beszámoló elfogadása, illetve a 2017. évi költségvetés elfogadása volt.

Én kb. 15 percet késtem amikor is az áramlopásokról volt szó.   A többiek kifogásolták, hogy az áram kábeleket a vagyonkezelő miért nem tudja hermetikusan leszigetelni, hogy ne tudják az áramot lopni. Vagyonkezelő azt mondta, hogy nincs rá pénz. Vagyonkezelős hölgy elmondta, hogy a két házban rengeteg villanyszerelési munka adódik, mivel a villanyházakat (tudjátok az a rácsos) a gyerekek rugdossák, s amiatt mennek tönkre a biztosítékok és miegymások. Javaslat volt, hogy készítsenek egy normális szekrényt a kapcsolóknak. A válasz az volt, hogy nincs rá pénz. 

- Az egyik lakó jelezte, hogy november óta ázik, a kettővel feletti szomszédtól, mert a nála lévő WC-ből ömik a víz. Mivel akiknél folyik a víz, azok illegális lakáshasználók, ezért nem lehet a Wc-t megcsináltatni. Vagyonkezelő elmondja, ha állja a Wc rendbehozatalát, annak éredekében, hogy ne ázzon, akkor kérjen számlát a ház nevére, s ha a számlákról lekerül az inkasszó, akkor kifizetik neki a számlát. Már az ügyintéző is sziszegve mondta, hogy az inkasszó ügye nem tudni, hogy mikor kerül le a ház számlájról.

- Elmondták, hogy sajnos Ottót a takarítót nem tudják tovább fizetni, ezért hát nincs takarítás, illetve a két ház között sem tudják ezentúl rendezni.(pl. fűnyírás). Kértem, hogy akkor a gyerekekre való tekintettel legyenek szívesek a Kőkerttől megkérni a fűnyírást, mert így a tűt sem lehet összeszedni. S ha ügye a gyerekek belelépnek a tűbe, akkor jön az AIDS és a HEPATITIS járvány. Az ügyintéző egyrészt elmondta, hogy a KŐKERT nem takaríthatja a társasházi részeket, illetve akkor ha sok a tű, akkor a KŐKERT munkatársaitól hogyan várhatja el, hogy ilyen veszélyes munkát végezzenek. Ha beindítják a fűkaszát, akkor a tűk csak úgy repülni fognak. 


-Ügyintéző ecsetelte, hogy a ház nem tudja kifizetni a közös képviseleti díjat, tehát ő most ingyen kellene dolgoznia, de a Vagyonkezelő jó fej és kifizeti a ház helyett az ő bérét. Valamelyik lakó megjegyezte:

"Hiaba sok a munka olyan mint halottnak a beontes!"


- Sok állítólag a targyalas a vagyonkezelo es az önkormányzat kozott a hogyan tovabbrol, mert a két ház mindenhogyan gáz állapotban van. Érdekes volt, mert azt lehetett érzékelni, hogy a Vagyonkezelő se értett egyet a "sárga házzal" a politikusokkal, hogy feldúcolták a b épületet. Azt mondták nem rajtuk múlott.


- Elhangzott, hogy nem tudják a közös költséget behajtani, mert túl sokba kerül az ügyvédi költség, s erre nincs pénze a társasháznak. 1 ingatlant sikerült az elmúlt időkben elárverezniük 1,4 millióért.


- Lakók részéről felmerült, hogy szedjék szét a két házat, legyen külön költségvetése. Ügyintéző elmondta, hogy nem tudjak szétszedni a 2 házat. Bedobta egyikőnk hogy csak az alapszabályt kellene módosítani, mire felcsattant a nő, hogy az legalább 5-6 millio ft, illetve a telket akkor megkéne osztani. Ügyintéző elmondta, hogy jegyző úr abba biztosan nem menne bele, s ez a lakók részéről ez egy illúzió, elvannak adósodva, nincs pénz, hogy ilyesmikre költsön a társasház.

Dúcolásról:

Ügyintéző elmondta, hogy a 35 millió forintot a sárga ház hitelezte meg a vagyonkezelőnek, egy külön megállapodás, szerződés keretében elkülönítve kezelték ezt az összeget.  Árajánlatot kértek be, amely 3 részből állt össze. Szakvélemény, dúcolási terv és dúcolási munkálatok.

Kérdésként merült fel, hogy a Vagyonkezelő engedi a részletfizetést, a válasz akkor igen volt. 

Nem volt mit tenni elfogadták a lakók a beszámolót. Visszakérdeztem, hogy ha minden lakó nemmel szavazott volna most erre, akkor is elfogadták volna-e mindezt? Ügyintéző elmondta, hogy mivel az önkormányzatnál több a tulajdoni hányad, ezért igen. Persze hosszan szabadkoztak, hogy ezt meglehet támadni, ha a lakók úgy érzik, hogy az intézkedések ellenük vannak. 

2017. év tárgyalása:

- Nincs ember aki az A) épületben sajnos az izzókat becsavarja...., később ügyintéző mondta, hogy várhatóan az A épületben is kifogják kapcsolni a közvilágítást


- Ottó elmondta, hogy az Önkormányzat a lakások kiürítésénél nem gondoskodik a lomok elszállításáról, így van mindig annyi bútor az utcán. Ügyintéző, hebegett habogott.  Ügyintéző szabadkozott, hogy a Katasztrófavédelem a Társasházat büntetné meg, ami ügye a lakókra hárul. Na itt szakadt át valami amikor a lakók fellázadtak. Senki nem fizet semmit, s inkább ők maguk fogják a szétkalapálni a házat, mert akkor majd biztosan történni fog valami. Elmondták, hogy ennek nincs semmi értelme. 


- Aztán ment tovább az ügyintéző a költségvetési sorokon, elhangzott, hogy köműves munkát terveztek be, mert a gyerekek a lefalazott lakásokat mindig berúgják. Itt a biztonsági őr is belépett, hogy tanúsítja, hogy ezek a gyerekek vadállatok..., aztán végül mindenki megúnta az egészet. Kérdezte az ügyintéző, hogy ki fogadja el a 2017. évi tervezett költségvetést? Mire mondták a lakók, hogy senki, hiszen ez egy színház.

Mire mondta, az ügyintéző rendben, számolta a tulajdoni hányadokat, s mivel az önkormányzatnak magasabb a tulajdoni hányada, ezért elmondta, hogy a 2017. évi teret ezennel elfogadták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr413665650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása