Hős utca hangjai

​VALAMI TÖRTÉNT A HŐS UTCÁBAN

2018. február 13. 16:29 - hosutcahangjai

Kelt: 2017. augusztus 2. 

A Hős utcát használták, illetve az ott lakókat használták s különösen a gyerekeket, egy tv adó. (napló http://www.atv.hu/videok/video-20170724- heti-naplo- svaby-andrassal- 1-resz- 2017-07- 23) A Hős utcát és lakóit sokan sokféleképpen használjuk, ha be kell mutatni a szegénységet, ha félni kell, ha szociós sétát tennénk, egyetemistáknak kispénzű kutatásokra, gyakorlatra, sokszor külföldi egyetemi csoportoknak mutatják be a gettós szegénységet, hiszen nem kell utazni és a metrótól pár méterre láthatunk valamit a nyomorból.

Ezen használatoknak egy közös pontja viszont mindig van. Igyekszik nem sérteni emberi etikai normákat és ennek legegyszerűbb módja, hogy felveszik a kapcsolatot a telepen dolgozó szakemberekkel. Ugyanis van a telepen egy civil szervezet, ami elsősorban nem használ, hanem ad. Ad nonprofit jelenlétet, koordinál önkénteseket, ha kell képvisel és hetente gyermek foglakozásokat
szervez. Most éppen egy többnapos tábort igyekszik megvalósítani augusztus végén.
Személyes véleményem, hogy a szegénységet, kiszolgáltatottságot láttatni kell, de ha ezt öncélúan állatkertkertként kezelve a benne élőket tesszük (akár újságíróként, akár szociológusként), hasonlóak leszünk a nyomort előidézőkhöz.
Nagyjából ez történt, szeméthalmok közé küldött gyerekek (szülői megkérdezés nélkül) fecskendők teli totál (hozzáteszem voltam egy párszor a hős utcában még sose léptem bele), nyomor és nyomor.. szemét… és szemét….mindenki borzong…

Mindezt miért? Nagyjából megtudjuk a riportból, hogy van szegénység és borzalmas …..hát igazi mestermű, oknyomozás a javából.

Nem tudjuk meg, ki mit tesz ellene (említett médiafelület például semmit), nem ismerjük meg a filmben szerelő gyerekek küzdelmeit, hátrányait. Nem szólalnak meg a helyi politika prominensei, hogy akkor mi lesz a régóta tervezett bontással és utána ki hova megy, lehet e itt élni és ha ez nem lenne?

Szóval a riport csak elvesz és használ, kvázi megerőszakolja az ott lakókat. Marad az ott dolgozó Kontur Egyesület, a kérdések elől menekülő politikusok és mi szakemberek széttárt karokkal, hogy hát Hős utca és milyen közel és ekkora szegénység hűha..

Most már akkor itt lenne az idő ne csak használjuk adjunk is….

UI: Szociális Munkásként a Kontur tevékenységét ismerem, munkájukról csak elismeréssel tudok nyilatkozni, fájó, hiszen meggyőződésem, hogy segítségükkel lehetett volna tisztességes adást készíteni a témában.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hosutcahangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1613665592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása